torsdag 29 oktober 2009

Totalt jävla mörker.

Det har gått över till vintertid. Det är mörkt ute. Det är det även inne hos oss. I flera veckors tid har mer än hälften av våra glödlampor i hemmet varit trasiga. i badrummet fungerar nu 0 av 2. I hallen 0 av 1. I köket 1 av 2 (och den som fungerar ger mer mysljus än faktiskt arbetsljus). Det står på Saruts lista av åtgärda detta. Hon har i två veckors tid nu påstått att ALLA glödlampor är slut på båda Willys och Hemköp. Ska vi tro på detta tycker ni?

/Hannu in the dark

onsdag 28 oktober 2009

Istället för kastrering.

Note to self: 
Inte kasta saker till sin pojkvän utan att förvarna. Man kan tillexempel sikta dåligt och råka träffa delar som är lite känsligare för hårda prylar än andra. 

Men inget ont som inte för något gott med sig. Nu kanske jag slipper börja med p-piller igen.


//Sarut

tisdag 20 oktober 2009

Bachelorette



















Den här vinflaskan har stått i kylskåpet sedan Way Out West. Självklart tillhör den Hannu.


//Sarut 

Rättelse:

Det var visst inte en tjock gubbe. Och tydligen sa Hannu inte sådär. 
Men penisar pratade hon om i alla fall. 
Jävla petigt.


//Sarut

Könlöst.

Hannu och Sarut sitter vid matbordet med varsin dator. Det ringer i Hannus nya  I p h o n e. 

H: ...Men jag har bara varit på kroki-kurs en gång. Då var det en tjock gubbe som satt modell. Inte alls kul, snoppen var liksom i vägen. Du känner ju mig och det brukar jag aldrig tycka att de är.


//Sarut

Därför.

Thåström – Fanfanfan (Kl 03.00 på natten)

söndag 18 oktober 2009

Color me once.



















Ofta påpekar folk för mig att jag är dålig på att klä mig i färg. Extremt dålig faktiskt. Jag brukar oftast fnysa åt detta och hävda att jag allt som oftast har både lila, turkost och rött på mig. Ikväll städade jag min garderob. Rev ut allt och rensade bort det jag aldrig använder, för att sedan lägga tillbaka allt på sin plats. Detta är en del av resultatet. Plötsligt slog det mig att jag förstår precis vad ni menar. Jag ser faktiskt inte ett enda turkost plagg här.. Shit. Det var värre än jag trodde.

/Hannu

Rehab

Vi internetar ju en hel del här på Glasmästaregatan. Men ibland blir det lite väl mycket av det goda. Det dåliga bloggandet från min sida beror på just detta. Att jag "skär ner".
Man kan även kunna säga att jag skaffat mig ett liv. Känns inte helt ok. 
Ska skärpa mig omgående.

Blogg over and out.


//Sarut

torsdag 15 oktober 2009

Tack kära du!

En märklig sak med internet är ju att ramdom personer kan kontakta en när som helst, hur som helst när de har något på hjärtat. Idag fick jag ett mail med följande innehåll:

"Hej.
Jag tycker att du har en extremt gullig dubbelhaka."

Manen vet precis hur man charmar en ung dam. Jag svarade att jag tyckte att han hade en extremt gullig puckelrygg och nu ska jag tjura hela kvällen. 

/Hannu

onsdag 14 oktober 2009

Google.














Här är topplistan över sökord på Google som lett till ett besök på vår blogg. Tål att sägas att förstaplatsen dessutom är med en enorm marginal. Så, vem är populärast på Glasmästaregatan? (jag gillar dessutom "blogg om hår" och "dejta a millionaire". De som söker på dessa två måste bli rätt besvikna när de landar hos Hannu och Sarut. Hårbollar och haremsvisioner hjälper nog inte er. Jag är ledsen.)

/Hannu


Din tur.

Wille Crafoord – Din tur

Jag och Sarut är väl inte kända för vår goda struktur. I livet eller i hemmet. Men en sak ska vi fan har cred för båda två. Det är vårt "Din tur"-system som fungerar helt problemfritt. Jag tror det är det som gör att det faktiskt går så bra för oss att bo ihop trots att vi är precis lika dåliga på att ha koll båda två. Varannan gång. Så är det bara. Ingen behöver fråga, båda vet vems tur det är med ALLT. Köpa toapapper, torka spisen, rensa avloppet, ge den andra en kram. Ja, vi har ett mycket välfungerande system för varenda vardagsbekmmer du kan komma på. Idag till exempel så är Sarut borta. Hon visste att vi hade slut på tandkräm. Hon visst också att det var hennes tur att köpa tandkräm. Så hon tar vägen förbi hemma, och lämnar en ny tandkrämstub till mig. Det är fan KÄRLEK. 

Men Sarut, det är din tur att blogga.

/Hannu

måndag 12 oktober 2009

Pengar.

Igår antydde jag till min vän Hugo att hösten inte är min favorit (det är nämligen hans). Jag blir som ungefär 50-70% (gissar jag) av Sveriges befolkning lite ynkligare på hösten. Det är helt enkelt ganska synd om mig såhär års. Då påpekar Hugo något spännande. Det är nu vetenskapligt bevisat att man kan köpa sig lycka. Det har han sett på SVT. Om man var lycklig, och ens äktenskap brister behöver man exakt 50 000 mer i månaden för att komma upp på +/- noll nivån igen. Är man allmänt bara smådeppig jämt är det lite dyrare än så för arbetsgivaren. 

Så, kära vänner. Nu kommer jag med en revolutionerande lösning på höstens alla problem med horisontellt regn, paraplyer som vänder sig utochin och sommarflirtar som möglar tillsammans med löven på marken. JOBBA FÖR FAN. Förvisualisera era 50 000 kronor mer i månaden. Nu jävlar ska här tjänas pengar!

/Hannu

söndag 11 oktober 2009

Det gäller att se till att det håller, hela vägen.

Jag gillar teman. Temafester, temadagar, till och med temaår. Vi har iofs glömt bort vilket år det här var, men jag tror det var strävans år 2009. Så, temat håller ju inte helt ut alla gånger. Någon som däremot kan det här med teman är min vän SaraPirat. Jag slutar aldrig att förundras över hur hon lyckts sätta ett tema på hela sitt liv. Och det sviker aldrig. Hela hennes liv är svart, vitt, rosa och turkost. Det är randigt, prickigt, rutigt och med dödskallar. Inget annat är accepterat. Hon klär sig i dessa mönster, bor i dessa färger och har även införskaffat en död älg. Detta enbart för att ha en riktig dödskalle, givetvis ska hornen målas turkosa (men det har ni säkert redan räknat ut). Jag sov hos SaraPirat inatt. Som alltid hade jag glömt min tandborste så jag fick en av henne. Till och med här har hon tänkt till. Jag fick en svart&vit-randig tandborste. Med rosa tandkräm. Valet av tandkräm är ingen slump, detta har jag frågat förr. Färgen prioriteras före märke/smak/innehåll. 

Sedan bäddades jag ned i svartvita lakan, och fick en filt med dödskallar på om det skulle bli kallt. 

Hannu hjärtar SaraPirat och hennes helt MANISKA tematänk. (På bilden, min favoritdel ur Saras egna klädkollektion, SaraPirat.)

/Hannu

torsdag 8 oktober 2009

Exempel:


/Hannu

Förfest på Glasmästaregatan.

Jag och Sarut sitter i köket. Det i sig är ovanligt, för vi äter aldrig i köket. Vi sitter mittemot varandra, och lyssnar på "Can't touch this" och gör någon typ av sittdans-version av thrillerdansen till. Det kan inte bli mer retarderat än såhär. Jag hjärtar den här tösen mittemot rätt mycket.

/Hannu

Merci boceaup.

Öltorsdag. Sarut står och sminkar sig. Hannu tittar på och funderar kring ämnet kroppen.

H: Tycker du att jag är ful i snedlugg?
S: Va?
H: Ja. Tycker du att jag är ful i snedlugg?
S: Jag tycker nog mest att du ser sådär franskt porrig ut.
H: Åh tack! Min mamma har alltid sagt att jag är ful i snedlugg. 


//Sarut

onsdag 7 oktober 2009

Bloggen som inte har så bråttom.

Det har bloggats dåligt de senaste dagarna. Det är helt enkelt för att allt är sig likt och frid och fröjd. Inget drama, inget krångel, bara kärlek på Glasmästaregatan. 

Imorgon får vi finbesök av Bror och Guddotter. Då blir det ett-årskalas med grattisljus och ballonger. Ja, som sagt. Frid och fröjd i huset.

/Hannu

söndag 4 oktober 2009

Sunday, lovely sunday.

Att flytta till Göteborg är det bästa beslut jag någonsin fattat. Alla kategorier.


//Sarut

fredag 2 oktober 2009

Vad man gör när man är ensam.

Här i Tidaholm har de ett mycket logiskt system. Det är ett slott där man går i skolan och äter, en stuga där man sover och skiter och en stuga där man har tillgång till internet. Mycket praktiskt tycker de, inte så praktiskt tycker jag. Så, för att få tiden att gå har jag givetvis spenderat kvällarna i internetstugan. Det har tydligen fler. Det är väldigt ensligt här, är det någonstans man tänker att man är ensam så är det i den lilla internetstugan mitt ute i skogen utanför Tidaholm. Men, igår när jag var påväg hem mot min sova/skita-stuga hör jag Eros Ramazotti på hög volym. Väldigt hög volym. Av nyfikenhet går jag mot ljudet och kikar in i fönstret till ett rum. Där sitter en pojk, kanske 17-18 år. Han har svart stripigt hår, svart munkjacka och piercings. Påminner mycket om en emo-kille jag en gång kände. Här sitter han, i tron på att han är själv, och mimar med Eros Ramazotti. Jag blev så jävla glad över att se detta. Han blev inte lika glad när han såg mig. Han stängde av musiken kvickare än blixten och gav mig en ond emo-blick. Jag avlägsnade mig och fnissade hela vägen hem till stugan.

/Hannu

Världens bästa uppfinning.






Rensband. Asbra.
Veva runt i avloppet lite. Fånga några hårbollar. Klart.


//Sarut 

torsdag 1 oktober 2009

Antal sedda harar denna vecka / Antal gånger jag sett samma hare denna vecka: 5.


/Hannu

Can i kick it? Yes i can.

Jorå. Jag har visst rensat avlopp.
Och städat lite badrum.
-Vad sa du, sa du? Är jag bäst?

Visste jag vällan.


//Sarut

The End.

Eller ja. Nä.
Kanske inte slutet. Men just nu måste jag erkänna att jag är skapligt trött på Glasmästaregatan.
Det har inte med Hannu att göra. Faktum är att jag saknar henne lite nu när hon sitter i skogen och fryser.
Problemet har med själva lägenheten att göra. Den är ju inte den fräschaste platsen på jorden. Silverfiskar, spindlar och allmänt sunk hör till vardagen. Så även stopp i diverse avlopp, ett ämne det bloggats om rätt flitigt.
Nu har det nått ett nytt klimax. 
Igår när jag duschade blev det som vanligt stopp. Men denna gång rann det inte ner. När jag sedan beslöt mig för att fly hemmet, för ett mycket trevligare, hade det fortfarande inte runnit ner och jag misstänker att läget är detsamma idag. 
Äckligt? Äckligt.
Nu har jag ett dilemma. Att åka hem och rensa lite. Hälla i nåt som fräter. Eller kanske åka tillbaka till reservhemmet igen och låtsas som problemet inte finns..?

En ny lägenhet mottages varmt. Alternativt någon vänlig själ med rörmokarskills.


//Sarut